Rösti med myntayoghurt
Rösti med myntayoghurt
10 ingredienser
30 m
"Detta är vår variant på en klassiker där en salt liten potatisrösti toppas med en fräsch myntasås och krispiga granatäppelkärnor. En enkel aptitretare som inte lämnar någon besviken." /Zacharias Lindqvist Hansson och Fanny Werngren
Ingredienser
Rösti
- 600 g mjölig potatis
- 0,5 dl majsstärkelse
- salt
- 50 g smör
Myntayoghurt
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 msk torkad mynta
- 0,25 citron, saften
- salt
- svartpeppar
Servering
- 0,5 granatäpple, kärnorna
Gör så här
Rösti
- Skrubba potatisen ordentligt, torka och grovriv den.
- Lägg potatisen i en stor bunke med kallt vatten allt eftersom du river.
- Ta upp potatisen, krama ur vattnet med händerna och lägg potatisen på lite hushållspapper.
- När vattnet har runnit av lägger du den rivna potatisen i en ren skål och häller på majsstärkelse. Salta rikligt och blanda ordentligt.
- Hetta upp smör i en stor stekpanna på medellåg värme.
- Stek små plättar av den rivna potatisen i ca 5 minuter. (Använd gärna en stansring, ca 4 cm i diameter, som mall för att få en fin och rund form på plättarna).
- Höj till medelvärme och fortsätt steka tills röstin har fått en riktigt fin och gyllenbrun färg och de är tillagade rakt igenom. Stek i omgångar om det behövs.
- Lägg röstin på lite hushållspapper tills du är redo att servera.
Myntayoghurt
- Blanda turkisk yoghurt, mynta och citronsaft i en skål. Salta och peppra efter smak.
Servering
- Placera de små röstiplättarna på ett fat, toppa med lite myntayoghurt och strö över några granatäppelkärnor.