Rostade sötpotatispommes med riven belper knolle
Rostade sötpotatispommes med riven belper knolle
7 ingredienser
Sötpotatispommes som toppas med skirat vitlökssmör och riven ost. Flottgott! Recept ur kokboken Gröna burgare.
Ingredienser
- 4 sötpotatisar
- 3 msk jordnötsolja
- salt
- 2 klyftor vitlök
- 3 msk smör
- 2 msk persilja, finhackad
- 50 g Belper Knolle (schweizisk hårdost) eller parmesanost
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skär sötpotatisen i halvcentimetertjocka stavar (du behöver inte skala den först). Bred ut sötpotatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Ugnsrosta sötpotatisen i 20–30 minuter. Rör om då och då.
- Skala och krossa vitlöksklyftorna med bredsidan på en kniv. Lägg vitlöken i en kall kastrull tillsammans med smöret. Smält smöret på låg värme. Ta kastrullen åt sidan och låt stå i några minuter så att smöret tar smak av vitlöken.
- Häll det skirade smöret i en skål (släng bottensatsen och vitlöken).
- Lägg pommesen på ett fat, skeda över skirat och riven ost.