Rostade morötter med tonnatosås
Rostade morötter med tonnatosås
7 ingredienser
1 h
Rostade morötter är ett enkelt och gott tillbehör. Servera dem med tonnatosås och citron så har du ett riktigt bra tillbehör på sommarbuffén!
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 1 knippe morot
- 1 burk tonfisk (i vatten)
- 1 dl majonnäs (gärna hemgjord)
- 1 citron
- 3 msk kapris
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skrubba morötterna och låt dem vara hela.
- Rosta morötterna i mitten av ugnen tillsammans med olja och salt i ca 40 minuter. De ska bli mjuka och karamelliserade.
- Vispa ihop tonfisk, majonnäs och saften från en halv citron. Smaka av med salt och peppar.
- Häll ut såsen på ett fat och riv över citronskal.
- Ta ut morötterna från ugnen och sväng runt dem i lite pressad citron.
- Låt morötterna svalna innan du lägger upp dem på fatet ovanpå såsen.
- Strö slutligen över kapris.