Rostade kardemummabullar Tärna bullarna till stora krutonger. Smält smöret på medelhög värme i en stor stekpanna. Lägg i bullarna och stek tills kanterna börjar ta färg. Vi vill ha krispiga kanter och mjukt inkråm.
Mjölksorbet Värm mjölken med resten av ingredienserna tills sockret smälter. Låt svalna. Kör i glassmaskin.
Kanelinkokt rabarber Skala och skiva rabarbern i bitar om cirka 2-3 cm.
Koka upp resterande ingredienser och lägg i rabarberbitarna. Dra från värmen och slå över rabarbern. Tjockleken och storleken på bitarna är helt avgörande för tillagningstiden men tanken är att rabarbern ska vara lätt tillagad och inte kokt.
Saltkolasås med rosmarin Väg upp alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under lätt omrörning i cirka 10 minuter tills såsen tjocknar. Låt svalna något. Häll upp på kanna.
Servering
Lägg rabarbern i botten på en djup tallrik. Toppa med rostade kardemummabullar, en kula mjölksorbet och varm kolasås vid sidan av. Garnera med pistagenötter och gärna lite harsyra om den är i säsong.