Rostade grönsaker med feta och oliver
Rostade grönsaker med feta och oliver
14 ingredienser
40 min
Smidig allt i ett-middag där potatis, aubergine, zucchini, tomat och rödlök rostas på en plåt i ugnen och serveras med fetaost och oliver.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 600 g färskpotatis
- 1 aubergine
- 2 zucchini
- 300 g körsbärstomater
- 2 rödlökar
- 1 vitlök
- 2 fetaostar (à 150 g)
- 1 burk gröna oliver utan kärnor (gärna halkidiki)
- 3 msk olivolja
- 1 kruka färsk rosmarin
- salt
Till servering
- 65 g färsk spenat
- 1 kruka basilika
- surdegsbröd
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Skär potatis, aubergine och zucchini i trevliga större bitar.
- Skala och skär löken i klyftor. Halvera tomaterna.
- Finhacka rosmarinen. Blanda den med olivolja och salt.
- Blanda alla grönsakerna med rosmarinoljan.
- Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i ugnen 15-20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
- Ta ut och bryt över fetaosten, spara lite av fetaosten till servering. Strö över oliverna.
- Sätt ugnen på grill och ställ in plåten 10-15 minuter tills allt fått fin färg och är gyllene.
- Ta ut och strö över spenat, basilika och resterande fetaost.
- Servera med bröd!