Rostad rotselleri med tryffelmajonnäs och rostade hasselnötter

Rostad rotselleri med tryffelmajonnäs och rostade hasselnötter
Foto: Tv4

Rostad rotselleri med tryffelmajonnäs och rostade hasselnötter

Av: Terese - Västervik

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

1 h

Rostad rotselleri med tryffelmajonnäs och rostade hasselnötter är en lyxig rätt som passar perfekt innan middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Rotselleri

  • 500 g rotselleri
  • 50 g smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 10 droppar tryffelolja (eller 10 gram färsk tryffel)
  • 1 krm salt

Servering

  • 0,5 citron
  • 0,5 dl edamamebönor
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 0,5 dl hasselnötter, rostade
  • 1 dl bladspenat

Gör så här

Rotselleri

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva rotsellerin i bitar, ca 3x3 cm, och lägg i ugnsfast form tillsammans med smör, salt och peppar och ställ in i ugnen. Grädda totalt 45 minuter, men sänk värmen till 175 grader när rotsellerin har fått färg efter 20 minuter.

Majonnäs

  1. Vispa ihop äggulan och vinägern, gärna med mixer. Tillsätt oljan droppvis. Ha i tryffeln och saltet.

Till servering

  1. Häll citronsaft och lite rivet citronskal över edamamebönorna.
  2. Riv parmesan. Hacka hasselnötterna.
  3. Häll i nötterna i ugnsformen med rotsellerin 5 minuter innan rotsellerin ska tas ut ur ugnen.
  4. Lägg spenatbladen på en tallrik och ha på rotsellerin med nötterna. Strö över edamemebönor och parmesan. Klicka på majonnäsen.