• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rostad potatis med mandel och persilja

Rostad potatis med mandel och persilja
Foto: Filip Poon
Filip Poon
Filip Poon

Rostad potatis med mandel och persilja

4 steg att laga

5 ingredienser

Rostad delikatesspotatis som blandas med mandel och persilja. Utmärkt att servera på en buffé.

Ingredienser

  • 1 kg små potatisar/delikatesspotatis
  • 100 g mandel, flagad, (mandelspån)
  • 2 krukor persilja
  • salt
  • rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela potatisen i halvor, lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper. salta och olja(rapsolja), ställ in i ugn, baka i 30 min.
  3. Ta ut och strö över mandeln, baka ytterligare 10 min eller tills potatisen är klar (stick den med en sticka eller kniv om inget motstånd känns är den klar)
  4. Hacka persiljan grovt. Blanda med potatis och mandeln, servera ljummen eller varm.