Rostad morot med fetaostsallad
Rostad morot med fetaostsallad
8 ingredienser
30 m
Den här rätten bestående av rostad morot, feta- och kaprissallad, avokado och rostade mandlar är en riktig fullträff!
Se Therese Elgquist laga receptet

Ingredienser
- 1 kg knippmorot
- 200 g ost (smulbar så som fetaost eller vegansk variant)
- 0,5 knippe marokansk mynta (eller 0,5 kruka vanlig mynta)
- 1 burk kapris (liten)
- 1 avokado
- 0,5 dl rostade mandlar
- olivolja
- svartpeppar
Gör så här
- Värm ugnen till 225 grader.
- Skär bort blasten från morötterna och lägg morötterna i en ugnsform. Blanda med lite olja.
- Rosta morötterna i ugnen i 20-25 minuter tills de mjuknat men fortfarande har lite tuggmotstånd kvar.
- Smula osten, finhacka mynta och häll av kaprisen. Blanda ihop de tre ingredienserna och smaka av med svartpeppar.
- Dela, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar samt rosta mandlarna.
- Skär de större morötterna på mitten på längden.
- Lägg upp morötterna på ett fat och toppa med salladen och avokado. Strö slutligen över mandlar.