Rostad morot i bröd med chilimajo och picklad lök

Rostad morot i bröd med chilimajo och picklad lök
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Rostad morot i bröd med chilimajo och picklad lök

39

6 steg att laga

16 ingredienser

45 min

Tom twistar till klassikern korv med bröd och gör en vegetarisk variant med helrostad morot i bröd toppad med chilimajo och picklad rödlök. Ett måste för alla vegetariska korvälskare!

Ingredienser

portioner4 portioner

Rostade morötter

  • 8 morot, stora i jämn storlek (à 100-150 g)
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Srirachamajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk sriracha
  • 0,5 citron, skalet

picklad rödlök

  • 2 rödlök
  • 4 lagerblad
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Till servering

  • 8 korvbröd
  • 0,5 ask krasse
  • 0,5 kruka körvel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort rotfästet på morötterna men behåll skalet på. Blanda morötterna med paprikapulver, salt, peppar och olivolja i en ugnssäker form.
  3. Rosta i ugnen ca 20-40 minuter tills morötterna är mjuka och fått fin färg.
  4. Srirachamajonnäs
    Blanda ihop alla ingredienser. Ställ åt sidan.
  5. Picklad rödlök
    Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Koka upp med övriga ingredienser i en kastrull. Låt svalna helt.
  6. Servering
    Fördela de rostade morötterna i korvbröden. Toppa med majonnäs, picklad lök och örterna. Njut!