Rostad morot i bröd med chilimajo och picklad lök

32 röster
45 min
4
Rostad morot i bröd med chilimajo och picklad lök
Foto: TV4

Tom twistar till klassikern korv med bröd och gör en vegetarisk variant med helrostad morot i bröd toppad med chilimajo och picklad rödlök. Ett måste för alla vegetariska korvälskare!

Visa mer
45 min
4

Du behöver

Rostade morötter

  • 8 morötter, stora i jämn storlek (à 100-150 g)
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Srirachamajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk sriracha
  • 0,5 citron, skalet

picklad rödlök

  • 2 rödlök
  • 4 lagerblad
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Till servering

  • 8 korvbröd
  • 0,5 ask smörgåskrasse
  • 0,5 kruka körvel
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort rotfästet på morötterna men behåll skalet på. Blanda morötterna med paprikapulver, salt, peppar och olivolja i en ugnssäker form.
  3. Rosta i ugnen ca 20-40 minuter tills morötterna är mjuka och fått fin färg.
  4. Srirachamajonnäs
    Blanda ihop alla ingredienser. Ställ åt sidan.
  5. Picklad rödlök
    Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Koka upp med övriga ingredienser i en kastrull. Låt svalna helt.
  6. Servering
    Fördela de rostade morötterna i korvbröden. Toppa med majonnäs, picklad lök och örterna. Njut!

Laddar fler recept...