Tryck in vitlöksklyftorna i kycklingen och gnid in skinnet med salt och peppar.
Rosta kycklingen i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Ta ut och stycka upp.
Blanda den nygrillade kycklingen med 2 msk olivolja, skal från en citron och saften från en halv citron.
Lägg riset i blöt i 20 minuter.
Skölj och sila sedan av riset.
Blanda riset med 4 dl vatten i en kastrull. Koka upp och sänk sedan till lägsta värme. Täck med plastfolie och lock. Låt sjuda i 20 minuter.
Ta av kastrullen från värmen och låt ånga i ytterligare 5 minuter. Häll ut på ett fat och låt svalna något.
Plocka örterna och lägg i kylen.
Strimla löken tunt och blanda med socker och vinäger.
Hetta upp en stekpanna med rundad kant. Smält smör och olja och lägg ned riset i pannan. Tryck till så det bildas en fast kaka. Stek på medelvärme, du ska höra att det börjar poppa lite om riset och att det blir krispigt i kanterna.
Vänd på riset mot en tallrik och stek på andra sidan. Det ska bildas ett jämt krisp runt riset.
Servering
Servera kycklingen tillsammans med det krispiga riset, sallad och en klick yoghurt.