Rostad grönsakssoppa med libabröd

Rostad grönsakssoppa med libabröd
Foto: Katarina Kling
Katarina Kling
Katarina Kling

Rostad grönsakssoppa med libabröd

0

19 ingredienser

Detta är en härlig soppa som blir extra mustig tack vare de ugnsrostade grönsakerna. Servera med rostat libabröd med färsk timjan.

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 0,5 blomkål
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 tomater
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 400 ml kokosmjölk

Topping

  • 3 dl grekisk yoghurt
  • färsk timjan, till dekoration

Rostat libabröd med färsk timjan

  • 2 libabröd
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala lök, vitlök och morot och skär i bitar. Kärna ur paprikan och skär i bitar tillsammans med blomkål, aubergine, zucchini och tomater. Lägg allt på en plåt klädd med bakplåtspapper, ringla över olivolja och ha på salt och peppar.
  3. Rosta grönsakerna i ugnen i 35–40 minuter tills de blivit mjuka och börjat fått färg.
  4. Lägg över de rostade grönsakerna i en stor kastrull och häll på buljong.
  5. Koka upp och låt sjuda i 10–15 minuter. Ha i kokosmjölk och mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
  6. Toppa soppan med yoghurt och färsk timjan.
  7. Libabröd med färsk timjan
    Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Skär brödet i bitar och pensla med olivolja. Strö över flingsalt och färsk timjan.
  9. Rosta i ugnen tills bröden fått lite färg.