Rostad blomkålssallad med quinoa och fårost
Rostad blomkålssallad med quinoa och fårost
12 ingredienser
40 m
Matig sallad med rostad blomkål, kikärtor, quinoa och fårost. Den är enkel att göra och smakar helt fantastiskt gott!
Ingredienser
- 2 blomkålshuvud, gärna i två färger
- olivolja
- 1 msk fänkålsfrö, mortlade
- flingsalt
- svartpeppar, från kvarn
- 2 dl svart quinoa
- 2 förp kikärtor [ca 800 g]
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- 0,5 klyfta vitlök
- 1 kruka persilja
- 150-300 g fårost (eller getost)
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader, varmluft. Koka quinoan enligt instruktionen på förpackningen.
- Skiva blomkålen i 1 cm tjocka skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Krydda med fänkålsfrön, flingsalt och svartpeppar.
- Häll av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Smaksätt med spiskummin, paprikapulver, riven vitlök, 0,5 kruka finhackad persilja, flingsalt, svartpeppar och valfri mängd olivolja. Lägg på plåt.
- Rosta blomkål och kikärtor samtidigt i ca 25 minuter.
- Varva blomkål, kikärter och quinoa på ett serveringsfat, smula över osten och strö över resten av persiljan. Servera ljummen.