Rostad blomkålssallad med quinoa och fårost

40 m
4 - 6
Rostad blomkålssallad med quinoa och fårost
Foto: Stephanie Bjelkstam
40 m
4 - 6

Du behöver

  • 2 blomkålshuvuden, gärna i två färger
  • olivolja
  • 1 msk mortlade fänkålsfrön
  • flingsalt och svartpeppar från kvarn
  • 2 dl svart quinoa
  • 2 burkar kikärtor (ca 800 g)
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 kruka persilja
  • 150-300 g fårost (eller getost)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft. Koka quinoan enligt instruktionen på förpackningen.
  2. Skiva blomkålen i 1 cm tjocka skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Krydda med fänkålsfrön, flingsalt och svartpeppar.
  3. Häll av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Smaksätt med spiskummin, paprikapulver, riven vitlök, 0,5 kruka finhackad persilja, flingsalt, svartpeppar och valfri mängd olivolja. Lägg på plåt.
  4. Rosta blomkål och kikärtor samtidigt i ca 25 minuter.
  5. Varva blomkål, kikärter och quinoa på ett serveringsfat, smula över osten och strö över resten av persiljan. Servera ljummen.
Kommentera receptet

Fler goda recept