Rostad blomkål med spiskumminsmör, citron och krasse

Rostad blomkål med spiskumminsmör, citron och krasse
Foto: Filip Poon

Ugnsbakad blomkål som serveras med smör smaksatt med spiskummin samt citron och krasse. Perfekt inslag på buffén.

7 januari 2018

Du behöver

  • 2 st blomkål
  • 100 g smör
  • 1 krm spiskummin
  • 1 citron
  • 1 ask krasse
  • olja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°c, dela blomkålen i två delar, olja och salta, lägg på ugnsplåt och bakai ca 30-40 min eller tills du kan trycka igenom en kniv i blomkålen utan motstånd.
  2. Smält smör i kastrull, tillsätt spiskummin, håll varm till servering. Skär citronklyftor och klipp krasse. Servera varm eller ljummen tillsammans med det smälta spiskumminsmöret, citronklyfta och krasse.
Kommentera receptet
julklappstips

Fler goda recept