Rosépepparbakad lammstek med fyllda majstortillas

1 röst
6
Rosépepparbakad lammstek med fyllda majstortillas
Foto: TV4

Lammstekens milda smak får här en skjuts av den mustiga rosépepparen. Gott till är majstortillan med sin milda fyllning. Färsk spenat kompletterar med både smak och färg.

Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg lammstek
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 tsk krossad rosépeppar+ till dekoration
  • 2 msk smör

Till servering:

  • 250 g färsk spenat
  • 2 msk smör
  • 1 liten burk majskorn

Tortillarullar:

  • 2 gröna tortillabröd
  • 1 liten burk keso
  • 2 sötpotatisar
  • 0,5 tsk krossad svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Gnid in lammköttet med vitpeppar, rosépeppar och salt. Sätt in en stektermometer i den köttigaste delen och lägg steken i en långpanna. Klicka på lite smör, häll 2 dl vatten i långpannan och sätt in steken i ugnen och stek 1 1/2–2 timmar, innertemperaturen ska vara 70–72° för rosa kött och 77° för genomstekt. Ta steken ur ugnen och låt den vila i folie.
  2. Koka sötpotatisen mjuk, skala den och skär i tärningar. Lägg ut tortillabröden och fördela keson över. Lägg på potatistärningarna och krydda med svartpeppar och salt. Rulla till fasta rullar och skär dem i skivor med en vass kniv. Ansa spenaten och riv i mindre bitar. Skär bort grova bladnerver. Fräs spenaten hastigt i smör.
  3. Skiva upp steken, lägg på serveringsfat och garnera med rosépepparkorn. Servera med spenat, majskorn och tortillarullar.
26 januari 2009

Fler goda recept