Tarator de jez - kycklingröra på sesampasta med saltgurka

Tarator de jez - kycklingröra på sesampasta med saltgurka

Av: Rosé Kaurrom Donald Boström

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

40 m

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 100 g saltgurka
  • 1 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 3,5 dl tahinipasta
  • 4 msk citron, saft
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 klyftor vitlök
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Koka kycklingfilén i cirka 15 minuter tills den är genomkokt. Skär kycklingen i tärningar. Hacka gurka och bladpersilja, blanda med kycklingen.
  2. Gör en röra av sesampasta, citronsaft, pressad vitlök, salt och vatten. Om röran blir för tjock kan man spä med lite citronsaft och vatten. Blanda ner kycklingen och garnera med några kvistar timjan.