Rosastekt fasanbröst med aprikoschutney

Rosastekt fasanbröst med aprikoschutney
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rosastekt fasanbröst med aprikoschutney

14 ingredienser

En riktig festmåltid!

Ingredienser

portioner
  • 2 fasanbröst benfria
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 0,5 apelsin
  • 1 krm malen svartpeppar

Aprikoschutney:

  • 8 torkade aprikoser
  • 0,5 dl sultanrussin
  • 2 msk farinsocker
  • 0,5 dl vinäger
  • 1 msk gul lök, hackad
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 krm malen koriander
  • 0,5 tsk gula senapsfrön
  • 1 krm stött röd chilifrukt

Gör så här

  1. Chutney: Blötlägg aprikoser och russin i vinäger i en timme. Hacka löken och lägg i en kastrull. Blanda ner farinsocker och vinäger tillsammans med aprikoser och russin. Krydda med ingefära, koriander, senapsfrön och chilipeppar. Sjud utan lock. Rör om med träsked under tiden tills chutneyn tjocknar.
  2. Snabbgrava sedan aprikoserna också i 15 minuter med socker, salt, skal och saft från apelsinen. Krydda med peppar.
  3. Torka fasanbröstet och grilla det. Skiva upp fasanbröstet. Arrangera fasanen och chutneyn med sallad på en tallrik.