Romtopf - Johan Sörbergs recept

Romtopf - Johan Sörbergs recept
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Romtopf - Johan Sörbergs recept

3 ingredienser

1 dygn

Att göra en romtopf är ett enkelt och väldigt gott sätt att konservera bär och frukt på. Bjud den gärna till Johans brödpudding på lussebullar.

Ingredienser

  • 600 g rörsocker
  • 75 cl mörk rom
  • 1,5 kg blandade bär (t ex körsbär, jordgubbar, blåbär, hallon)

Gör så här

  1. Rengör 1 glasburk à 4 liter eller 4 stycke mindre à 1 liter.
  2. Varva socker och bär. Fyll upp med rom. Sockret kommer att smälta under lagringstiden. Låt stå i rumstemperatur 1 dygn, därefter i kylskåp. Låt stå minst 1 månad före servering.