Brödpudding - Johan Sörbergs recept

Brödpudding - Johan Sörbergs recept
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Brödpudding - Johan Sörbergs recept

6 ingredienser

30 min

Ta tillvara på torra lussebullar och gör en kardemummadoftande brödpudding av dem. Det blir en väldigt god dessert som dessutom är superenkel att göra. Bjud gärna med romtopf till.

Ingredienser

portioner
  • 3 äggulor
  • 100 g vispgrädde
  • 100 g mjölk
  • saffransbröd, torrt
  • cognac
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • sötmandel, rostade och grovhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Rör ihop ägg, mjöl, grädde och mjölk.
  3. Tag saffransbröd som blivit torrt. Bryt i mindre bitar, doppa bitarna i cognac och lägg i ugnssäkra portionsformar. Strö över kardemumma.
  4. Häll på äggstanningen. Toppa med rostade grovhackade mandlar.
  5. Grädda i ca 10 minuter. Skaka lite på formen och se så att äggstanningen har stelnat, den ska vara lite lös i mitten.
  6. Servera gärna med romtopf eller bär.