Romansallad med picklad rödlök och stekt panko

5 röster
Romansallad med picklad rödlök och stekt panko
Foto: Filip Poon

En enkel men riktigt god sallad med picklad rödlök och stekta brödsmulor.

Visa mer

Du behöver

  • 2 huvud romansallad, grovt nerhackad
  • 1 dl panko
  • 1 rödlök
  • god olivolja
  • 5 msk ättika, 12 %
  • 4 msk socker

Gör så här

  1. Skala och skiva ner löken i tunna skivor, blanda ättika, socker och 3 msk vatten. lägg i rödlöken och massera in vätskan i löken.
  2. Stek pankot med 3 msk olja på medelvärme tillsammans med en nypa salt och peppar, ca 8 min eller till det är krispigt och gyllene, ta av och låt svalna.
  3. Fördela den skurna romansalladen på ett serveringsfat drizzla olivolja salt och peppar, strö över den inlagda löken och det stekta brödet (pankot). Servera.
7 januari 2018
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept