Varm krabbterrin

Foto: TV4
Varm krabbterrin
19 ingredienser
Varm krabbterrin som serveras med tartarsås och svart rom.
Vintips från Rolf
Charles de Fère Blanc de Blanc, nr 7425, 59 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Tartarsås
- 2 dl majonnäs
- 2 msk schalottenlök, finhackad
- 2 msk persilja, finhackad
- 2 msk dillgurka, finhackad
- 1 msk kapris, finhackad
- 3 msk citron, saft
- peppar (eller tabasco)
Krabbterrin
- 300 g krabbkött, rensat
- 1 dl ströbröd
- 1 msk olivolja
- 2 msk stjälkselleri, finhackad
- 3 msk rödlök, finhackad
- 3 msk persilja, finhackad
- 2 ägg
- 1 tsk worcestersås
- 0,5 krm timjan
- salt
- peppar
- sikrom
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser utom äggen.
- Separera äggen och rör ner gulorna i krabblandningen.
- Vispa äggvitorna hårt och blanda försiktigt ner dem i blandningen och smaka av med salt, peppar och timjan.
- Använd små formar, utstickare, till att steka krabbterrinen i.
- Värm upp oljan i en stekpanna och stek krabbterrinerna.
- Efterstek dem sedan i ugnen på 180 grader i 10 minuter.
- Servera dem varma med tartarsåsen och garnera med sikrom.