Glaserade morötter

Glaserade morötter
Foto: TV4

Glaserade morötter

13

6 ingredienser

25 min

Receptet på glaserade morötter är beräknat till fyra personer.

Vintips från Roland
Santa Ana Viognier, nr 73874, 77 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 4 morötter, normalstora eller 12 st färska minimorötter
  • 1 klyfta vitlök
  • storbladig persilja, grovt hackad
  • några droppar flytande honung
  • 4 gröna salladsblad, små
  • 4 smala små stjälkar av salladslök

Gör så här

  1. Koka upp vatten och slanta ned morötterna tunt, dra av kastrullen från plattan och låt morötterna ligga i vattnet i ca 2 minuter (om minimorötter ca 5 minuter), slå sedan av vattnet.
  2. Hacka vitlöken fint och hetta upp olja i en stekpanna, lägg i vitlöken och morötterna och rotera med trägaffel hela tiden i ca 1 minut.
  3. Häll i den hackade persiljan och droppa över honungen.
  4. Ställ åt sidan och låt svalna.
  5. Vid serveringen hetta upp igen och servera omgående med salladsblad under och lökstjälk ovanpå.