Rökt vildandsbröst, serveras med löjrom och crème fraiche

Rökt vildandsbröst, serveras med löjrom och crème fraiche
Foto: TV4

Rökt vildandsbröst, serveras med löjrom och crème fraiche

19

5 steg att laga

6 ingredienser

20m

Snabblagad förrätt med rökt vildandsbröst, löjrom, crème fraiche och rödlök, serveras med smörstekt bröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 rökta vildandsbröst
  • 80-100 g löjrom (eller sikrom)
  • crème fraîche, en klick per portion
  • 1 rödlök. finhackad
  • 4 skiva formfranska
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Skiva andbröstet i tunna skivor och lägg på fyra tallrikar.
  2. Lägg en klick löjrom, cremé fraiche och den finhackade löken bredvid bröstet.
  3. Stek formfranskan i rikligt med smör.
  4. Lägg brödet på hushållspapper så fettet rinner av. Dela brödet diagonalt och lägg på tallriken.
  5. Garnera med något grönt om så önskas.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer