Rökt bäver med pepparrotskräm

Rökt bäver med pepparrotskräm
Foto: Tv4

Rökt bäver med pepparrotskräm

3

10 ingredienser

30 m

Rökt bäver med pepparrotskräm, smörstekt surdegsbröd och lingon är en annorlunda men välsmakande förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 100 g rökt bäverkött
  • 3 skivor surdegsbröd
  • 75 g smör
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl lingon
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 förp pepparrotsvisp
  • vitpeppar
  • 200 g mâchesallad
  • harsyra (vid säsong)

Gör så här

  1. Skiva köttet lövtunt och skär brödet i fyrkanter.
  2. Smält smör i en kastrull under vispning tills det blir brynt.
  3. Häll krutongerna i smöret och stek tills de fått lite yta. Häll ut krutongerna på ett papper så överflödigt fett rinner av.
  4. Vispa crème fraichen tills den blivit tjock och fastare.
  5. Rör ihop lingonen med sockret och crème fraichen. Vänd sedan i pepparrot och vitpeppar.
  6. Lägg krämen i en spritsstrut.
  7. Lägg upp köttet och garnera med pepparrotskräm och krutonger. Lite sallad och harsyra är perfekt till!