Rödvinsmarinerad entrecôte med pepparrotscrème

15 röster
ca 20 m (+ 12 h marinering)
4
Rödvinsmarinerad entrecôte med pepparrotscrème

Marinera entrecote i rödvin och timjan, pensla sedan det grillade köttet med honung. Gott!

ca 20 m (+ 12 h marinering)
4

Du behöver

Kött

  • 4 skiva entrecôte
  • 3 msk honung, utspädd med 2 msk kokande vatten

marinad

  • 2 dl rött vin
  • 1 msk salt
  • 1 kruka timjan

Grönsaker

  • 1 kg färskpotatis, sköljd
  • 1 kruka färsk kruspersilja

Pepparotscrème

  • 3 dl crème fraîche
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Blanda marinaden, lägg köttet i plastpåsar och slå på marinaden, låt ligga (optimalt 12 h) men minst 60 minuter.
  2. Koka potatisen i rikligt saltat kokande vatten ca 15-20 min.
  3. Blanda dressingen.
  4. Blanda honung och kokande vatten.
  5. Ta ut köttet från marinaden och grilla eller stek köttet till en innertemperatur på 55°c, cirka 2 minuter per sida.
  6. När köttet är vid rätt temperatur och nästan är klart, pensla på honung- och vattenmixen.
  7. Servera med en sallad och njut!
30 juli 2016