En klassisk fiskrätt från Frankrike, mjölpanerad och stekt fisk som tillagas till perfektion och sedan serveras med ett brynt smör med fint tärnad saltgurka, citron och persilja. Gott, enkelt och festligt!
Blanda ihop vetemjöl, salt och vitpeppar på ett fat.
Vänd/panera fisken i det uppkryddade mjölet.
Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Stek spättorna 2-3 minuter per sida, ös fisken med smöret under tiden, det ger mycket smak.
Ta upp fisken och lägg över i en ugnsform för att varmhålla om det behövs på 60 grader.
Topping
Finhacka saltgurka och persilja.
Lägg smöret i pannan du nyss stekte fisken i och bryn på det.
Tillsätt den hackade saltgurkan, persilja, citronsaft och citronzest. Servera fisken till potatisen. Toppa fisken med gurk-persilje-citronsmöret och dekorera anrättningen med persilja och en citronklyfta.