Rödlökspannacotta på kavring

Rödlökspannacotta på kavring
Foto: Frida Wismar
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Rödlökspannacotta på kavring

12 ingredienser

20 m + 2,5 h

Ett perfekt tilltugg till fördrinken! Det är enkelt att göra och går att variera i både utseende och innehåll. I det här receptet smaksätts pannacottan med rödlök och toppas med stenbitsrom.

För en lyxigare variant, byt ut stenbitsrommen till löjrom och garnera med färsk dill. /Catarina

Ingredienser

portioner10 - 15 stycken
  • 10 skivor kavring, utan kanter
  • 75 g smör, smält
  • 4 gelatinblad
  • 300 g färskost
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 1,5 rödlök, skalad och finhackad
  • 1 tsk citron, pressad
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar, mald
  • 0,5 dl röd stenbitsrom
  • 0,5 dl svart stenbitsrom
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Mixa kavringen med det smälta smöret. Klä en fyrkantig form, 25 x 25 centimeter, med smörpapper. Tryck ut smulorna i formen.
  2. Blötlägg gelatinbladen i cirka 5 minuter. Rör ihop färskost, crème fraiche, rödlök, pressad citron, salt och vitpeppar. Ta upp gelatinbladen. Krama ur vattnet och smält dem i en liten kastrull på svag värme med 1 deciliter färskostblandning. Blanda sedan ner resterande färskostblandning.
  3. Bred ut pannacottan över kavringsbotten med en slickepott. Var noga med att få den jämn. Ställ formen i kylskåp och låt stå i minst 2,5 timme, gärna 4–5 timmar.
  4. Skär upp pannacottan i bitar, cirka 5 x 5 centimeter stora rutor, eller stansa ut i valfri form. Garnera varje pannacottaruta med lite stenbitsrom. Svart rom på vissa, röd rom på andra. Toppa med små blad av färsk timjan.