Rödlöks- och vindruvsmarmelad

Rödlöks- och vindruvsmarmelad
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Rödlöks- och vindruvsmarmelad

58

6 ingredienser

45 m

Enkel och god marmelad med vindruvor och rödlök. Passar perfekt till ostbrickan.

Ingredienser

portioner burk
  • 1 rödlök (stor)
  • 0,5-1 kg blå druvor
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2-3 dl strösocker
  • 0,33 apelsin, rivet skal
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Hacka löken och lägg den i en tjockbottnad kastrull.
  2. Häll ned druvorna och balsamicovinägern.
  3. Tillsätt socker och apelsinskalet.
  4. Knyckla till lagerbladet så att smakerna kommer ut ordentligt och tillsätt även det.
  5. Låt allt koka ihop under omröring i 20 minuter tills att marmeladen reducerats ned d.v.s. vätska kokats bort och den blir mer trögflytande.
  6. Häll upp marmeladen på en väl rengjord glasburk och ställ kallt.
  7. Marmeladen kan förvaras i kylskåp i ca en vecka.