Rödkål med grönmögelost

1 röst
4
Rödkål med grönmögelost
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor rimmat sidfläsk
  • 0,25 rödkålshuvud
  • 50 g ädelost
  • 4 stora grönsallatsblad
  • Dressing:
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 olivolja

Gör så här

  1. Strimla fläsket och lägg det i kall stekpanna. Hetta upp och stek fläsket knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
  2. Strimla kålen och smula osten. Skölj sallatsbladen och lägg på fyra assietter. Lägg på rödkål och ädelost. Toppa med fläsket.
  3. Rör samman vinäger, salt och peppar. Droppa dressingen över före servering.
1 september 2010

Fler goda recept