Rödkål med äpple, rödlök och vin

Siri Barje 2016

Rödkål med äpple, rödlök och vin

9 ingredienser

ca 15 m

Stekt rödkålssallad med äpple, rödlök, honung och vin. Otroligt gott tillbehör på julbordet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 rödkål
  • 1 äpple (stort)
  • 1 rödlök (stor)
  • 3 msk smör
  • 2 dl rött vin (alt vitt vin)
  • 2 msk honung
  • salt
  • peppar
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Skiva rödkålen så tunt du kan. Gör samma sak med äpplet och rödlöken.
  2. Ta en stor kastrull som rymmer alla grönsaker, smält smöret och stek rödkål, äpple och rödlök i ungefär sex minuter på medelvärme.
  3. Höj sedan värmen och tillsätt vinet och honungen, låt det koka ordentligt medan du rör om. Sänk sedan värmen och låt det koka i ungefär fem minuter till, eller tills kålen känns mjuk.
  4. Salta och peppra.
  5. Hacka eller plocka timjan och vänd ned i kålen.