Rödbetsrisotto med hallon och getost

1 röst
1 h 40 m
4
Rödbetsrisotto med hallon och getost
Foto: Jessica Frej

En vackert röd risotto kokt i rödbetsbuljong. Serveras med hallon, dragon och getost. En spännande och väldigt god smakkombination!

Visa mer
1 h 40 m
4
4 portioner

Du behöver

Buljong

  • 12 dl vatten
  • 3 rödbetor, finrivna
  • 1 msk dragon
  • 2 msk grönsaksfond
  • 0,5 tsk salt

Risotto

  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl carnaroliris eller arborioris
  • 2 dl rött vin
  • rödbetsbuljongen
  • 2,5 dl parmesan, riven

Till servering

  • färsk dragon
  • 2 dl frysta hallon, tinade
  • 200 g getost
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Buljong
    Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Ta av från värmen och låt stå och dra, gärna en timme om du har den tiden. Du kan också göra buljongen dagen före.
  2. Mixa sedan buljongen med en stavmixer för att få en slät och smakrik buljong.

  3. Risotto
    Finhacka vitlök och lök. Fräs i olivolja i en tjockbottnad stor kastrull tills löken är genomskinlig och mjuk. Tillsätt riset och låt det suga upp oljan.
  4. Häll på vin och rör om hela tiden. Tillsätt buljongen löpande under omrörning i ca 25 minuter.

  5. Servering
    Ta av från värmen och rör i parmesan och låt den smälta. Lägg upp risotton på tallrikarna och strö över lite dragon, klicka ut hallon och smula över getost.
  6. Ringla över lite smakrik olivolja och nymalen svartpeppar som sista touch.
27 maj 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept