Saftiga kycklingköttbullar tillagade i en krämig och smakrik röd thaicurry-sås. Bjud med nykokt jasminris. Tänk på att olika märken på currypasta varierar i styrka.
Skala och finhacka schalottenlöken. Ta bort det yttersta på citrongräset. Banka med baksidan av
kniven på citrongräset så att den blir krossad. Skala och finriv vitlök och ingefära.
Stek schalottenlöken mjuk i olja i en wok eller en djup stekpanna. Tillsätt röd currypasta, vitlök och ingefära, låt allt fräsa i några sekunder.
Häll i kokosmjölk, citrongräs, fisksås och socker. Låt koka utan lock i 10 minuter.
Kycklingfärsbullar
Blanda färsen med ägg, fisksås, ingefära, vitlök, salt och peppar.
Plocka bladen på koriandern. Hacka stjälkar, riv skal, pressa juicen (från hälften av limen) och tillsätt i curryn. Smaka av med ev mer fisksås och socker.
Forma små bollar av färsen med hjälp av två skedar och släpp ner dem direkt i currygrytan. Låt dem koka ca 5 minuter i såsen.
Lägg sedan i sockerärtorna. Låt allt få ett uppkok, dra av från plattan och strö över korianderblad.