Röd potatissallad
Röd potatissallad
14 ingredienser
30 m + 15m
Färskpotatissallad med äpple, salladslök och tomat- och vitlöksdressing. Toppas med rädisor och grillad sparris.
Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

Ingredienser
- 2,5 kg färskpotatis
- 3 salladslökar
- 5 äpplen
- 300 g cocktailkapris
- 3 klyftor vitlök
- 400 g tomatpuré
- 1 dl äppelcidervinäger
- 0,5 dl kallpressad rapsolja
- 0,5 dl flytande honung
- 500 g grön sparris
- 2 knippen rädisa
- 1 knippe färsk bladpersilja
- salt
- peppar
Gör så här
- Förkoka oskalad potatis, gärna dagen före.
- Skiva upp den kall potatis i 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna i en stor skål.
- Skiva salladslök i grova bitar, ca 1 cm. Tärna äpplen i 1x1 cm bitar och blanda försiktigt ner i potatisen. Hacka persilja, strössla över och toppa med kapris.
- Hacka vitlöken och salta hacket, mosa sedan vitlöken med bredsidan på en kniv till en puré.
- Blanda vitlökspuré, tomatpuré, vinäger, rapsolja, och honung till en dressing.
- Häll dressingen över potatissalladen och blanda försiktigt, smaka av med salt och peppar.
- Bryt eller skär bort den ”träiga” nederdelen på sparrisen och grilla sparrisen lätt så att den inte tappar tuggmotståndet.
- Dela och toppa salladen med rädisor och grillad sparris, garnera med bladpersilja.