Röd curry-one pot

Röd curry-one pot
Foto: Ulrika Pousette
Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark

Röd curry-one pot

2

14 ingredienser

20 m

"Att laga one pots på stormkök är verkligen smidigt! En tjoffar bara ner allt i en gryta och så får det koka lite. Eller ja, det är ju bra att hacka grönsaker och så innan, men det är ju det som är så mysigt med att vara ute. Hackandet. Sedan när en är klar är det bara att lyssna på puttrandet från stormköket. Också mysigt!" /Hanna Olvenmark

portioner_under_tian_bokomslag

Receptet är ur boken Portionen under tian - Äta ute av Hanna Olvenmark, Ordfront förlag.

Ingredienser

portioner4
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 0,5 zucchini
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk röd currypasta
  • olja (att steka i)
  • 400 g kokosmjölk
  • 4-5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 250 g nudlar, torkade (valfri sort)
  • 1 limefrukt, skalet och saften
  • 1 msk färsk koriander, fryst
  • 6 dl färdigkokta kikärtor (2,5 dl torkade)

Gör så här

  1. Skiva rödlöken i tunna skivor. Hacka vitlök och chili fint. Skär zucchinin i skivor. Riv ingefäran.
  2. Tänd stormköket och ställ på det större kokkärlet. Hetta upp olja och fräs currypasta och ingefära i någon minut. Lägg i lök, vitlök, chili och zucchini och låt allt fräsa tills grönsakerna mjuknat något.
  3. Slå på kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen. Låt koka upp. Lägg i nudlarna och låt sjuda i 5–10 minuter.
  4. Använd stekpannan som lock och rör om då och då så att det inte bränns vid.
  5. Riv i limeskal och pressa i saften. Lägg i koriander och kikärtor och låt bli varma i grytan. Späd med mer vatten om det behövs.
TIPS!
portioner_under_tian_bokomslag

Receptet är ur boken "Portionen under tian - Äta ute"

läs mer
Sponsrat
Elon Nordanro före efter

Snabbrenovera köket

Före & efter! Piffa gamla köket med enkla tips och trix!

Läs mer