
Rocky road med nötter, kola och rosépeppar

Foto: Frida Edlund
Receptet är ur boken Chez Wood av Sofia Wood, Norstedts.

Du behöver
- 150 g mjölkchoklad
- 50 g mörk choklad
- 1 dl marshmallows (små)
- 10 kolor, mjuka och delade i mindre bitar
- 2 dl blandade nötter, hackade (gärna mandel, pistage och pecan)
- 2 krm flingsalt
- 1 msk marshmallows (små att strö överst)
- 2 msk pistagenötter (att strö överst)
- 0,5 msk rosépeppar
Gör så här
- Hacka chokladen och smält försiktigt över ett vattenbad.
- Blanda 1 dl marshmallows, de delade kolorna, 2 dl hackade nötter och 1 kryddmått flingsalt i en skål och vänd sedan ned den smälta chokladen.
- Blanda väl och skeda sedan ut på en bakplåtspappersklädd tallrik i en ca 2 cm tjock rektangel.
- Strö över de kvarvarande marshmallowsen och pistagenötterna.
- Mortla rosépeppar försiktigt och strö sedan över chokladen tillsammans med det sista av flingsaltet.
- Låt stelna och skär sedan upp i centimeterstora bitar.
Tips!

Receptet är ur boken "Chez Wood"
Laddar fler recept...