Vit och grön sparris med serranoskinka

Foto: TV4
Vit och grön sparris med serranoskinka
10 ingredienser
20 min
Vit och grön sparris med serranoskinka och hollandaisesås.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 4 vita sparrisar
- 8 gröna sparrisar
- 12 tunna skivor serranoskinka
- 2 dl salladsmix
Hollandaisesås
- 200 g smör
- 3 äggulor
- 2 msk äppelcidervinäger
- 0,5 citron, endast saften
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Fyll upp en stekpanna med vatten samt en klick smör. Lägg i sparrisen och låt precis koka upp och sedan stäng av och låt stå på eftervärme tills att de är lagom "al dente".
- Smält (skira) smöret. Passa så det inte bränns. Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull.
- Värm kastrullen i en större fylld med vatten = vattenbad.
- Låt inte vattnet koka, utan håll cirka 98 grader.
- Rör hela tiden äggen tills de tjocknat något.
- Rör ned lite i taget av det smälta smöret.
- Vispa tills såsen tjocknar. Smaksätt med salt och vitpeppar.