Smörrebröd med jordärtskockskräm

Smörrebröd med jordärtskockskräm
Foto: TV4

Smörrebröd med jordärtskockskräm

Av: Robin - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

45 min

Smörrebröd med jordärtskockskräm och krasse. Toppas med knaperstekt bacon och svartpeppar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Jordärtskockskräm

  • 4 jordärtskockor, skalade
  • 0,25 dl grädde
  • 0,25 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 70 g bacon, knaperstekt
  • 4 skivor rågbröd
  • krasse
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

Jordärtskockskräm

  1. Koka jordärtskockorna i lättsaltat vatten tills de blivit mjuka.
  2. Häll av vattnet. Tillsätt grädde, lite av mjölken samt smöret.
  3. Låt sjuda upp och mixa sedan alltsammans till en slät kräm. Smaka av med en nypa salt. Låt svalna.

Tillbehör

  1. Skär tunna skivor av rågbrödet och rosta båda sidorna lätt i stekpanna. Skär bacon i tunna skivor och knaperstek den.
  2. Lägg upp på en tallrik och bred på ett lager kall jordärtskockskräm och fördela krassen över krämen.
  3. Toppa med smulad bacon och svartpeppar efter smak.