Smörrebröd med jordärtskockskräm

1 röst
45 min
4

Smörrebröd med jordärtskockskräm och krasse. Toppas med knaperstekt bacon och svartpeppar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Jordärtskockskräm

  • 4 skalade jordärtskockor
  • 0,25 dl grädde
  • 0,25 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 70 g knaperstekt bacon
  • 4 skivor rågbröd
  • Krasse
  • Svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Jordärtskockskräm
    Koka jordärtskockorna i lättsaltat vatten tills de blivit mjuka.
  2. Häll av vattnet. Tillsätt grädde, lite av mjölken samt smöret.
  3. Låt sjuda upp och mixa sedan alltsammans till en slät kräm. Smaka av med en nypa salt. Låt svalna.
  4. Tillbehör
    Skär tunna skivor av rågbrödet och rosta båda sidorna lätt i stekpanna. Skär bacon i tunna skivor och knaperstek den.
  5. Lägg upp på en tallrik och bred på ett lager kall jordärtskockskräm och fördela krassen över krämen.
  6. Toppa med smulad bacon och svartpeppar efter smak.
22 oktober 2012
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept