Smörrebröd med jordärtskockskräm

Foto: TV4
Smörrebröd med jordärtskockskräm
9 ingredienser
45 min
Smörrebröd med jordärtskockskräm och krasse. Toppas med knaperstekt bacon och svartpeppar.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Jordärtskockskräm
- 4 jordärtskockor, skalade
- 0,25 dl grädde
- 0,25 dl mjölk
- 1 msk smör
- 1 krm salt
Tillbehör
- 70 g bacon, knaperstekt
- 4 skivor rågbröd
- krasse
- svartpeppar (efter smak)
Gör så här
Jordärtskockskräm
- Koka jordärtskockorna i lättsaltat vatten tills de blivit mjuka.
- Häll av vattnet. Tillsätt grädde, lite av mjölken samt smöret.
- Låt sjuda upp och mixa sedan alltsammans till en slät kräm. Smaka av med en nypa salt. Låt svalna.
Tillbehör
- Skär tunna skivor av rågbrödet och rosta båda sidorna lätt i stekpanna. Skär bacon i tunna skivor och knaperstek den.
- Lägg upp på en tallrik och bred på ett lager kall jordärtskockskräm och fördela krassen över krämen.
- Toppa med smulad bacon och svartpeppar efter smak.