Roberts svampravioli

POPULÄRT
Roberts svampravioli
Foto: TV4
Robert Peterson
Robert Peterson

Roberts svampravioli

20 ingredienser

45 min

Robert håller budgeten på 15 kronor och trollar fram en god matlåda med färska svampraviolis i gräddsås.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg

Fyllning

  • 1 msk olivolja
  • 1 dl konserverad svamp, på burk
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 mozzarellaost
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • svartpeppar

Sås

  • 1 msk smör
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 krm färsk timjan
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • 1 dl rucolasallad
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl och ägg och knåda ihop till en deg. Lägg gärna till mera mjöl om det går. Degen kommer att kännas fuktigare efter att den har vilat. Låt degen vila i minst 20 minuter. Använd en pastamaskin för att kavla ut degen till storlek 7 på maskinen.
  2. Hacka svampen och vitlöken fint och stek på medelvärme tillsammans med olivolja i 1 minut. Spara en matsked med svamp till såsen. Lägg över allt i en bunke och låt svalna. Hacka mozzarellan fint, blanda med svampen och smaka av med salt, svartpeppar och vitvinsvinäger.
  3. Lägg små högar av fyllning på den utkavlade pastadegen med ett mellanrum som är minst lika stor som storleken på varje hög. Vik degen över fyllningen och säg till att få ut all luft innan du förseglar fyllningen. Skär ut raviolin med kniv, pizzaskärare, stansring eller en raviolipress.
  4. Stek finhackat vitlök och svamp på medelvärme i smör. Häll i timjan, svartpeppar och grädde. Koka ner till önskad konsistens och smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Koka raviolin i saltat vatten i ca 2 minuter. Plocka upp raviolin med en hålslev och lägg in dem i gräddsåsen. Lägg upp raviolin på tallrik eller i matlåda och häll över gräddsåsen.
  6. Blanda rucolan tillsammans med olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar och lägg upp över raviolin.