Jazziga rabarber

0 röster
4
Jazziga rabarber
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Laga en annorlunda efterrätt, laga Jazziga rabarber! Den består av plättar av mandelmassa med stekt rabarber ovanpå.

Visa mer
4

Du behöver

  • 2 rabarberstjälkar
  • 100 g socker
  • 2 pressade apelsiner
  • 100 g mandelmassa, riven
  • 2 äggvitor
  • smör att steka i
  • lite citronmeliss till garnering

Gör så här

  1. Skiva rabarberstjälkarna vackert och stek dem i en klick smör. Tillsätt sockret och apelsinsaften och låt det hela puttra tills rabarbern mjuknar.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner mandelmassan. Stek 4 plättar av smeten i lite smör.
  3. Vid serveringen, fördela plättarna på portionsassietter, lägg rabarberskivorna med sin sky ovanpå och garnera med lite citronmeliss.
20 maj 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept