Jazziga rabarber

Jazziga rabarber
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Jazziga rabarber

Av: Robert Nilsson

Från: Kockduellen

7 ingredienser

Laga en annorlunda efterrätt, laga Jazziga rabarber! Den består av plättar av mandelmassa med stekt rabarber ovanpå.

Ingredienser

portioner
  • 2 stjälkar rabarber
  • 100 g strösocker
  • 2 apelsiner, pressade
  • 100 g mandelmassa, riven
  • 2 äggvitor
  • smör, att steka i
  • färsk citronmeliss, till garnering

Gör så här

  1. Skiva rabarberstjälkarna vackert och stek dem i en klick smör. Tillsätt sockret och apelsinsaften och låt det hela puttra tills rabarbern mjuknar.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner mandelmassan. Stek 4 plättar av smeten i lite smör.
  3. Vid serveringen, fördela plättarna på portionsassietter, lägg rabarberskivorna med sin sky ovanpå och garnera med lite citronmeliss.