Rissoppa med bacon och rostade hasselnötter

Rissoppa med bacon och rostade hasselnötter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rissoppa med bacon och rostade hasselnötter

11 ingredienser

Bjud på en riktigt spännande soppa!

Ingredienser

portioner
  • 250 g broccoli
  • 2 potatisar
  • 0,5 purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1,25 l grönsaksbuljong

Till servering:

  • 1 dl vildrisblandning
  • 140 g bacon [1 förp]
  • 0,5 dl hasselnötter
  • några kvistar persilja
  • 0,5 gul lök

Gör så här

  1. Ansa broccolin och bryt den i buketter. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Ansa och skölj purjolöken, skär den i mindre bitar. Fräs purjon i smöret i soppgrytan. Krydda med timjan. Lägg i broccoli och potatis. Häll på buljong, låt koka upp och koka grönsakerna mjuka.
  2. Koka vildrisblandningen enligt anvisningen på paketet. Skär baconet i frimärksstora bitar. Lägg i kall stekpanna, sätt på värmen och låt baconet bryna i sitt eget fett. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Rosta hasselnötterna i het stekpanna. Hacka persiljan grovt. Blanda samman vildrisblandning, bacon, nötter och persilja.
  3. Skala och skär löken i ringar. Mixa soppan, lite i taget. Häll tillbaka i soppgrytan. Låt soppan få ett uppkok före servering. Servera med risblandningen och lökringar.