Rissallad med mynta och granatäpple
Rissallad med mynta och granatäpple
13 ingredienser
10 m
Den här salladen med mynta, granatäpple och basmatiris blir både matig och välsmakande. Perfekt tillbehör till middagen!
Ingredienser
- 100 g basmatiris, kokt och kallt
- 0,5 granatäpple (kärnorna)
- äpple, tunna skivor
- champinjoner, tunna skivor
- 50 g mâchesallad
- 2 msk mynta, hackad
Dressing
- 1 dl olivolja (fin sort)
- 1 msk chardonnayvinäger
- 1 tsk honung
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- 1 tsk sumak
- 10 g hasselnötter, grovhackade
Gör så här
- Blanda ingredienserna till salladen i en skål.
- Skaka dressingen i en glasburk med lock, smaka av och justera.
- Häll dressingen över salladen och vänd runt.