Rissallad med mynta och granatäpple

POPULÄRT
Rissallad med mynt och granatäpple
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Rissallad med mynta och granatäpple

11

13 ingredienser

10 m

Den här salladen med mynta, granatäpple och basmatiris blir både matig och välsmakande. Perfekt tillbehör till middagen!

Ingredienser

portioner
  • 100 g basmatiris, kokt och kallt
  • 0,5 granatäpple (kärnorna)
  • äpple, tunna skivor
  • champinjoner, tunna skivor
  • 50 g mâchesallad
  • 2 msk mynta, hackad

Dressing

  • 1 dl olivolja (fin sort)
  • 1 msk chardonnayvinäger
  • 1 tsk honung
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk sumak
  • 10 g hasselnötter, grovhackade

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till salladen i en skål.
  2. Skaka dressingen i en glasburk med lock, smaka av och justera.
  3. Häll dressingen över salladen och vänd runt.