Rispaj med svamp

Rispaj med svamp
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rispaj med svamp

11 ingredienser

En vegetarisk paj som blir extra matig med ris i.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl ris
  • 3 ägg
  • 3 dl lagrad ost, riven
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 gurka, tärnad
  • 3-400 g svamp (ev. champinjon)
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1,5 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • matfett, till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka riset klart. Låt det svalna. Smöra en ugnsform.
  2. Vispa ihop 2 ägg och rör ned i riset tillsammans med 2 dl av osten. Slå blandningen i formen och platta till som en pajbottnen och en bit upp på kanten.
  3. Grädda mitt i ugnen i 225° 15 minuter.
  4. Stek löken mjuk i matfett, stek därefter svampen. Blanda med gurkan, vitlöken och krydda. Slå blandningen i pajskalet.
  5. Vispa ihop det sista ägget med mjölken, krydda lätt. Slå i formen och strö på resen av osten. Grädda klart i 250° tills ytan har fin färg.