Risotto Milanese

8 röster
1 h 30 m
4

Färgrik risotto med saffran och svamp blir en ljuvlig rätt till såväl vardag som helg.

Receptet är ur boken Paolos stora italienska kokbok, Bonnier Fakta.

Visa mer
1 h 30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl arborioris (eller carnaroliris)
  • 1 gul lök
  • 0,5 g saffran
  • ca 0,9-1,1 l svampbuljong (på fond eller tärningar)
  • ca 1 dl blötläggningsvatten
  • 25 g karljohansvamp, torkad
  • 2 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 100 g ost, mild och färskriven
  • 1 dl parmesanost, riven
  • parmesanost, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg den torkade svampen i en skål och täck med vatten. Låt svampen ligga i blöt i ca 30 minuter.
  2. Sila av och spar blötläggningsvattnet. Skär svampen i små bitar.
  3. Hacka löken. Värm upp oljan i en kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg.
  4. Rör ner ris, svamp och saffran. Häll i hälften av svampbuljongen och koka långsamt utan lock i 25–30 minuter.
  5. Rör om och späd kontinuerligt under koktiden med buljong och blötläggningsvatten.
  6. Blanda i smör, ost och parmesan och servera den härliga risotton med lite extra riven parmesan på toppen.

Laddar fler recept...