Risotto med salsiccia och paprika

34 röster
45 m
4

Paolo Robertos recept på en krämig och god risotto med stekt salsiccia och paprika i, en vardagsfavorit hemma hos Paolos familj!  Spela klippet för att ta del av Paolos smarta tips för att få till en riktigt bra risotto.

Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 3 dl aborio- eller avorioris
  • 2 schalottenlökar
  • olivolja, att steka i
  • 2 dl vitt vin
  • ca 1 l hönsbuljong
  • 2 msk smör
  • 2 dl färskriven parmesanost
  • salt och ev. nymalen svartpeppar
  • 3-4 färska salsiccia, med skinnet borttaget
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika

Gör så här

  1. Hacka löken. Värm 2 msk olivolja i en kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg. Rör ner riset i kastrullen och fräs det i ett par minuter så allt blandats väl. Tillsätt vinet och koka under ständig omröring tills det ångat bort.
  2. Häll i hälften av buljongen och låt riset sjuda långsamt utan lock i ca 18-20 minuter. Rör om och späd riset kontinuerligt med buljong, lite i taget, under hela koktiden. Risotton ska bli krämig och lite lös men ha tuggmotståndet kvar.
  3. Smula salsiccian och fräs den i olja i 3-4 minuter. Lägg över den på en tallrik.
  4. Använd samma panna för att steka paprikorna. Dela paprikorna, ta bort kärnor och det vita inuti. Skär dem i strimlor och stek dem i olivolja i ca 10 minuter. Blanda sedan i salsiccian för att hålla allt varmt.
  5. Blanda ner smör och parmesan i risotton. Smaka av med salt och ev.peppar. Servera den härligt krämiga risotton toppad med salsiccia och paprikastrimlor.
6 januari 2018

Laddar fler recept