Risotto funghi, Paolo Robertos recept

38 röster
30 m
4

Paolos krämiga svamprisotto med mascarpone, saffran samt kantareller eller karl johan är en riktig vinnare på middagsbordet.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 6 dl färska kantareller, karl johan eller annan svamp
  • 1 gul lök
  • 3 dl arborio- eller avorioris
  • olivolja
  • 0,5 pkt saffran (0,25 g)
  • ca 0,9-1,1 l svamp- eller kycklingbuljong (på fond eller tärningar)
  • 1 dl vitt vin
  • 25 g smör
  • 1 dl färskriven parmesanost + lite extra till servering
  • ca 150 g mascarpone
  • 2 msk finhackad persilja

Gör så här

  1. Putsa och skär svampen i små bitar. Hacka löken.
  2. Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg. Blanda i ris och saffran, höj värmen, tillsätt vinet och rör om tills det mesta av vinet ångat bort.
  3. Tillsätt buljong lite i taget och koka på låg värme under ständig omröring i 18-20 minuter. Späd kontinuerligt med buljong och blanda ner svampen efter halva koktiden. Fortsätt att koka tills riset är mjukt men har lite tuggmotstånd.
  4. Rör i smör och parmesanost och dra sedan kastrullen från värmen. Låt den stå i ett par minuter och blanda därefter snabbt i mascarpone (den får inte koka) med luftiga tag.
  5. Servera genast med lite överströdd persilja.
19 augusti 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept