Risotto ”arancini”
Risotto ”arancini”
11 ingredienser
20 m
Risotto ”arancini” med grön chili, parmesan, citron och svamp är en smart förrätt där du tar vara på rester från veckan för att skapa en riktigt festlig rätt.
Ingredienser
- ca 200 g risotto
- 1 citron
- 200 g blandad svamp, stekt
- 1 grön chilifrukt
- 1 förp mozzarellaost (gärna torr)
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 3 dl pankoströbröd (eller ströbröd)
- frityrolja
- 8 pimiento de padrón
- majonnäs (att doppa i t.ex. jalapenomajonnäs)
Gör så här
- Blanda kall risotto med rivet citronskal, svamp och hackad grön chili.
- Rulla smeten till bollar och tryck in en bit mozzarella i mitten.
- Vispa upp ägg i en djup tallrik, häll upp mjöl i en annan och pankoströbröd i en tredje.
- Vänd bollarna först i mjölet, sedan i ägg och sist i ströbröd.
- Fritera bollarna tills de är gyllene.
- Fritera även pimiento de padrón i ca 30 sekunder.
- Servera med majonnäs och en klyfta av citronen som du rivet skalet från.