Risotto ”arancini”

Risotto ”arancini”
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Risotto ”arancini”

11 ingredienser

20 m

Risotto ”arancini” med grön chili, parmesan, citron och svamp är en smart förrätt där du tar vara på rester från veckan för att skapa en riktigt festlig rätt.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • ca 200 g risotto
  • 1 citron
  • 200 g blandad svamp, stekt
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 förp mozzarellaost (gärna torr)
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl pankoströbröd (eller ströbröd)
  • frityrolja
  • 8 pimiento de padrón
  • majonnäs (att doppa i t.ex. jalapenomajonnäs)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda kall risotto med rivet citronskal, svamp och hackad grön chili.
  2. Rulla smeten till bollar och tryck in en bit mozzarella i mitten.
  3. Vispa upp ägg i en djup tallrik, häll upp mjöl i en annan och pankoströbröd i en tredje.
  4. Vänd bollarna först i mjölet, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  5. Fritera bollarna tills de är gyllene.
  6. Fritera även pimiento de padrón i ca 30 sekunder.
  7. Servera med majonnäs och en klyfta av citronen som du rivet skalet från.