Risotto ”arancini”

Risotto ”arancini”
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Risotto ”arancini”

11 ingredienser

20 m

Risotto ”arancini” med grön chili, parmesan, citron och svamp är en smart förrätt där du tar vara på rester från veckan för att skapa en riktigt festlig rätt.

Ingredienser

portioner
  • ca 200 g risotto
  • 1 citron
  • 200 g blandad svamp, stekt
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 förp mozzarellaost (gärna torr)
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl pankoströbröd (eller ströbröd)
  • frityrolja
  • 8 pimiento de padrón
  • majonnäs (att doppa i t.ex. jalapenomajonnäs)

Gör så här

  1. Blanda kall risotto med rivet citronskal, svamp och hackad grön chili.
  2. Rulla smeten till bollar och tryck in en bit mozzarella i mitten.
  3. Vispa upp ägg i en djup tallrik, häll upp mjöl i en annan och pankoströbröd i en tredje.
  4. Vänd bollarna först i mjölet, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  5. Fritera bollarna tills de är gyllene.
  6. Fritera även pimiento de padrón i ca 30 sekunder.
  7. Servera med majonnäs och en klyfta av citronen som du rivet skalet från.