Risgrynsbrûlée med bär och vit choklad

koket.se
Risgrynsbrûlée med bär och vit choklad
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Risgrynsbrûlée med bär och vit choklad

6 ingredienser

15 min

Den här juldesserten är ett lyckligt äktenskap mellan ris à la malta och crème brûlée som du smidigt gör av färdig risgrynsgröt som blandas med vit choklad och färska bär. Likt en crème brûlée bränns den av med ett lager råsocker på toppen.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg risgrynsgröt (köpt eller hemlagad)
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g vit bakchoklad
  • 125 g hallon
  • 125 g blåbär
  • 0,5-1 dl rörsocker

Gör så här

  1. Vispa grädden hårt och vänd ner i gröten.
  2. Riv större delen av den vita chokladen och blanda ner i gröten. Spara lite till garnering.
  3. Blanda försiktigt i större delen av bären. Spara lite till garnering.
  4. Häll gröten i serveringsskål eller i portionsskålar.
  5. Strö råsocker jämnt över ytan.
  6. Använd en brûléebrännare för att karamellisera sockret till gyllene färg.
  7. Toppa med bär och fint strimlad vit choklad.