Rillette med persiljesallad

koket.se
Rillette med persiljesallad

Rillette med persiljesallad

10 ingredienser

30 m

"Det perfekta snackset som också är superenkelt att förbereda. Rilleten serveras ofta kall och är en klassiker på en fransk charkbräda. Men ännu godare blir den här, där den värms och smakas upp." /Joel Aronsson

Se Joel Aronsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g anka, rillette/långkokt (eller gris)
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • svartpeppar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 citron
  • salt
  • olivolja
  • baguette

Gör så här

  1. Hacka schalottenlök, vitlök och hälften av persiljan.
  2. Värm rilletten i en sauteuse.
  3. Tillsätt lök- och persiljehacket och rör om.
  4. Smaka upp rilletten med rikliga mängder svartpeppar och rödvinsvinäger. Det ska smaka!
  5. Plocka bladen från persiljan som är kvar.
  6. Ringla över citron, salt och olivolja.
  7. Skär baguetten i skivor och rosta bitarna snabbt i ugnen eller i en stakpanna.
  8. Placera rilletten på ett fat och toppa med persiljesalladen.
  9. Avsluta med att riva citronzest och svartpeppar över.
  10. Servera med den rostade baguetten.