Ricotta hot cakes

POPULÄRT
Ricotta hot cakes
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Ricotta hot cakes

40

3 steg att laga

9 ingredienser

15 m

Detta är ett grymt gott och mättande mellanmål till kidsen, och jag brukar även göra dem till frukost ibland på helgen. Ett bra alternativ till den som inte vill äta gluten men också vansinnigt enkla att göra!  /Leila

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 bananer, mogna
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 2 msk chiafrön
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • flingsalt
  • 0,5 dl ricotta
  • 1 msk kokosolja

Servering

  • färska bär
  • agavesirap (eller lönnsirap)

Gör så här

  1. Mosa bananerna grovt. Knäck i ägg och vispa till en fluffig smet med gaffel.
  2. Tillsätt chiafrön, vaniljpulver, salt och ricotta.
  3. Stek plättarna i kokosolja och servera med färska bär och agavesirap.