Ricotta hot cakes

34 röster
15 m
4 plättar
Ricotta hot cakes
Foto: Stephanie Bjelkstam

Detta är ett grymt gott och mättande mellanmål till kidsen, och jag brukar även göra dem till frukost ibland på helgen. Ett bra alternativ till den som inte vill äta gluten men också vansinnigt enkla att göra! /Leila

Visa mer
15 m
4 plättar
4 portioner

Du behöver

  • 2 bananer
, mogna
  • 2 ekologiska ägg
  • 2 msk chiafrön
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • flingsalt
  • 0,5 dl ricotta
  • 1 msk kokosolja

Servering

  • färska bär
  • agavesirap eller lönnsirap

Gör så här

  1. Mosa bananerna grovt. Knäck i ägg och vispa till en fluffig smet med gaffel.
  2. Tillsätt chiafrön, vaniljpulver, salt och ricotta.
  3. Stek plättarna i kokosolja och servera med färska bär och agavesirap.
22 september 2016

Laddar fler recept